" Παίνεψε τόσο τον καλόν, ώστε απ' αυτό να ενοχλείται ο αδιάφορος, να ντρέπεται ο κακός και τότε θα δεις τι αποτελέσματα μπορεί να φέρει αυτή η τακτική "
Αδαμάντιος Κοραής3/11/18

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Θέμα 1ο: Διευκρινίσεις για τις αιτήσεις μετάθεσης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Όπως όλοι γνωρίζετε ξεκινάει η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων μετάθεσης από Περιοχή σε Περιοχή.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται, από 5-11-2018 έως 22-11-2018 και ώρα 15:00, μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr), με τον τρόπο που ορίζεται στην παρ. 2.1.1. του Κεφαλαίου Α΄ της εγκυκλίου.
Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων εκτός από τις αμοιβαίες για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.
Οι προϋποθέσεις και οι λόγοι μετάθεσης πρέπει να συντρέχουν κατά το χρόνο που λήγει η προθεσμία υποβολής των σχετικών με τα κριτήρια μετάθεσης δικαιολογητικών.
Μέσα στην ίδια προθεσμία υποβάλλονται και οι αιτήσεις οριστικής τοποθέτησης και βελτίωσης, χωρίς να αναγράφονται προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολείων.
Με ευθύνη των Διευθύνσεων, άπαντες οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν τοποθετηθεί οριστικά σε σχολική μονάδα υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση τοποθέτησης. Αίτηση υποβάλλουν και οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν συμπληρώσει πλήρες έτος στην περιοχή οργανικής τους θέσης καθώς και οι υπηρετούντες με 5ετή θητεία σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία εκπαιδευτικοί.
Για απάντηση σε οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου.

Θέμα 2ο: Χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Οι εκλογές για την ανάδειξη Αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη  7  Νοεμβρίου 2018 από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα. Στον νομό μας οι εκλογικές διαδικασίες  θα διεξαχθούν στα παρακάτω εκλογικά κέντρα:
13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας για τους συναδέλφους που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες που λειτουργούν στα όρια των Δήμων Χαλκιδέων, Διρφύων-Μεσσαπίων και Ερέτριας
Δημοτικό Σχολείο Αυλωναρίου για τους συναδέλφους που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Αλιβερίου-Κύμης
Δημοτικό Σχολείο Σκύρου για τους συναδέλφους που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της Σκύρου
2ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας για τους συναδέλφους που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού
Δημοτικό Σχολείο Μαντουδίου για τους συναδέλφους που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας
1ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου για τους συναδέλφους που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Καρύστου
Οι εκπαιδευτικοί που είναι αποσπασμένοι σε φορείς (Κ.Υ. του ΥΠ.Π.Ε.Θ., Πανεπιστήμια, κλπ…), καθώς και οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της οργανικής τους θέσης.
Όσοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε άδεια ψηφίζουν στην Εφορευτική Επιτροπή της οργανικής τους θέσης.
Τα στελέχη εκπαίδευσης, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με απόσπαση σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ψηφίζουν στις Εφορευτικές Επιτροπές των περιοχών όπου υπηρετούν.
Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν ψηφίζουν στην Πρωτοβάθμια. Συμπεριλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου και ψηφίζουν.
Βάζουμε μέχρι δύο (2) σταυρούς, ψηφίζουμε όλοι (μόνιμοι, αποσπασμένοι, αναπληρωτές) και για τους αποσπασμένους καθώς και για τους αναπληρωτές συναδέλφους μας δεν απαιτείται οικονομική τακτοποίηση γιατί οι συγκεκριμένες εκλογικές διαδικασίες προκηρύσσονται από το Υπουργείο Παιδείας και όχι από τους κατά τόπους συλλόγους ή τη Διδασκαλική Ομοσπονδία.
Απαραίτητη είναι η αστυνομική μας ταυτότητα.

Πάντα δίπλα σας

Με εκτίμηση και σεβασμό 

Καραβά Μελπομένη (Μένη)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου