" Παίνεψε τόσο τον καλόν, ώστε απ' αυτό να ενοχλείται ο αδιάφορος, να ντρέπεται ο κακός και τότε θα δεις τι αποτελέσματα μπορεί να φέρει αυτή η τακτική "
Αδαμάντιος Κοραής28/5/17

Οι συνάδελφοι της Σκύρου καταγγέλλουν το ΔΣ του Συλλόγου εκπαιδευτικών περιφέρειας Κύμης για τον αποκλεισμό τους από τις εκλογικές διαδικασίες της 30ής Μαΐου

Καταγγελία

για τον αποκλεισμό των εκπαιδευτικών της Σκύρου από τις εκλογικές διαδικασίες, από το ΔΣ του Συλλόγου εκπαιδευτικών περιφέρειας Κύμης

Το ΔΣ της ΔΟΕ με απόφασή του έδωσε τη δυνατότητα προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης αντιπροσώπων ΔΟΕ, στις νησιωτικές περιοχές της Χώρας να δημιουργηθούν εκλογικά τμήματα, αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά η ΔΟΕ (και όχι οι τοπικοί Σύλλογοι εκπαιδευτικών ΠΕ) το κόστος της αμοιβής των δικαστικών αντιπροσώπων.
            Με βάση αυτή την απόφαση, απευθυνθήκαμε εγγράφως στο ΔΣ του Συλλόγου εκπαιδευτικών Κύμης, ζητώντας να δημιουργηθεί εκλογικό κέντρο στην Σκύρο, ώστε να συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί του νησιού, όπως ακριβώς γίνεται και στις εκλογές για τα υπηρεσιακά Συμβούλια.
            Τα όσα τραγελαφικά ακολούθησαν αποτελούν μία από τις αιτίες της ανυπαρξίας παρέμβασης του τοπικού Συλλόγου σε οτιδήποτε μας αφορά.
            Αρχικά, και μετά από την καθυστέρηση απάντησης από το ΔΣ, απευθυνθήκαμε τηλεφωνικά στην Πρόεδρο, η οποία μας παρέπεμψε σε κάποιο μέλος του ΔΣ για να μας εξηγήσει!!
            Μετά την άρνησή μας να αναζητούμε άλλους τη στιγμή που επικοινωνούμε με την Πρόεδρο, το ΔΣ έστειλε απάντηση πως τάχα η απόφαση της ΔΟΕ, δεν αφορά τη Σκύρο, γιατί τάχα υπάρχει συγκοινωνία που εξυπηρετεί(!!) και ότι δεν προβλέπεται από το καταστατικό (πράγμα που είναι ψευδές γιατί δεν υπάρχει καμία απαγόρευση, ούτε ορίζει το καταστατικό σε ποιον τόπο θα γίνονται εκλογές).
            Μετά την απάντηση αυτή, με επιστολή μας στη ΔΟΕ, ζητήσαμε διευκρινίσεις για το αν συμπεριλαμβάνεται και η Σκύρος στην απόφαση. Η απάντηση επιβεβαίωσε αυτό που όλοι καταλάβαιναν, ότι δηλαδή δεν υπήρχε καμία εξαίρεση και εφόσον το ΔΣ δημιουργούσε εκλογικό κέντρο, η ΔΟΕ θα αναλάμβανε το κόστος του δικαστικού αντιπροσώπου!
            Μετά από αυτό, με δεύτερη επιστολή μας ζητήσαμε από το ΔΣ, τη δημιουργία εκλογικού κέντρου στη Σκύρο και μάλιστα εκφράσαμε τη διάθεσή μας να ψηφίσουμε αμέσως μετά το τέλος των μαθημάτων (να μην κάνουμε δηλαδή χρήση της άδειας), καθώς δεν θα παρακολουθούσαμε τις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης.
            Η απάντηση του ΔΣ, ήταν πάλι αρνητική(!!), δείχνοντας ξεκάθαρα πως για δικούς τους ακατανόητους λόγους (καθώς μάλιστα κανένας εκπαιδευτικός της Σκύρου δεν έχει σκοπό να καταθέσει υποψηφιότητα, όπως πιθανόν νόμιζαν),  δεν επιθυμούσαν τη συμμετοχή μας. Επέλεξαν τον αποκλεισμό μας για μια ακόμη φορά!
            Είναι χαρακτηριστικό πως ανέφεραν, ότι και οι συνάδελφοι που θα μετακινηθούν από το Αλιβέρι στην Κύμη, είναι μακριά (αντιπαραβάλλοντάς το με την Σκύρο!!), άρα και εμείς θα έπρεπε να μην ζητούμε άλλη μεταχείριση!
            Για να γνωρίζουν όλοι, ένας συνάδελφος από την Σκύρο προκειμένου να ψηφίσει, θα πρέπει να ξεκινήσει από το σπίτι του στις 7πμ, να πάρει το πλοίο στις 8πμ και να επιστρέψει το βράδυ στις 8μμ!! Τονίσαμε ότι υπάρχουν οικογενειακές υποχρεώσεις, μικρά παιδιά που καθώς τα σχολεία θα είναι κλειστά δεν έχουμε πού να τα αφήσουμε, έξοδα μετακίνησης, διατροφής κλπ, αλλά όλα αυτά σε εκπροσώπους που άλλα είχαν στο μυαλό τους!
            Θα πρέπει να τονιστεί, ότι τα τελευταία περίπου 10 χρόνια, κανένα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου δεν έχει επισκεφτεί τη Σκύρο, δεν έχουν ιδέα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία απολύτως εκδήλωση στο νησί!! Παρόλα αυτά κρίνουν ότι η Σκύρος είναι κοντά και εξυπηρετείται από τακτική συγκοινωνία!! Λογική απάντηση βέβαια στο ερώτημα, γιατί τότε δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στο νησί, δεν μπορούν να δώσουν!
            Μετά από όλα αυτά, νιώθοντας απογοητευμένοι από την ακατανόητη συμπεριφορά των μελών του ΔΣ, τα οποία δείχνουν ότι αδιαφορούν για την παρουσία αλλά και την απουσία μας, αποφασίσαμε όχι απλά να μην συμμετέχουμε στις εκλογές όπως κάναμε και τα τελευταία χρόνια (καθώς καταλαβαίναμε ότι ο Σύλλογος δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά την αμοιβή ενός ακόμη δικαστικού αντιπροσώπου), αλλά και να διαγραφούμε από έναν Σύλλογο που δεν μας θέλει! Ζητούμε μάλιστα να μας επιστραφεί η συνδρομή που έχουμε καταβάλλει.
            Ταυτόχρονα, μέχρι να υπάρξει στο μέλλον ένα άλλο ΔΣ που θα δείξει ενδιαφέρον για το νησί, θα ζητήσουμε από άλλους Συλλόγους εκπαιδευτικών του Νομού, να γίνουμε μέλη τους, ελπίζοντας να έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση.

Σκύρος 28 Μαΐου 2017


Οι εκπαιδευτικοί της Σκύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου