" Παίνεψε τόσο τον καλόν, ώστε απ' αυτό να ενοχλείται ο αδιάφορος, να ντρέπεται ο κακός και τότε θα δεις τι αποτελέσματα μπορεί να φέρει αυτή η τακτική "
Αδαμάντιος Κοραής14/3/16

Κάλεσμα σε συνάντηση προς όλους τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να συμμετέχουν στην οργάνωση ομάδας αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Κάλεσμα σε συνάντηση προς όλους τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να συμμετέχουν στην οργάνωση ομάδας αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, που από σήμερα φιλοξενούνται σε στρατόπεδο της Ριτσώνας, την Τρίτη 15/3/2016 στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (Έλλοπος 20 στο 6ο Δημοτικό σχολείο)

Χαλκίδα14/3/2016
Δράση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες
Παγωμένοι παρακολουθούμε το έγκλημα που συντελείται, από την ανύπαρκτη ευρωπαϊκή πολιτική, εις βάρος χιλιάδων απελπισμένων ανθρώπων, που φτάνουν στην Ελλάδα, προσπαθώντας να επιβιώσουν από τη φρίκη του πολέμου, ψάχνοντας την ελπίδα, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή.
Από πού να αρχίσει κανείς, πώς να περιγράψει το αίσχος που συμβαίνει και ποιον τρόπο να βρει να αποτυπώσει τις εικόνες, που αντικρίσαμε τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας σε μια πρώτη επαφή που είχαμε με το στρατόπεδο στη Ριτσώνα, που φιλοξενεί πρόσφυγες, χωρίς να αισθάνεται ότι προσβάλλει τον αγώνα των δύσμοιρων αυτών ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή; 
Ούτε ο κακός καιρός, ούτε οι πολιτικές των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων τους σταματούν από το να προσπαθούν να γλυτώσουν τη ζωή τους. Την ίδια στιγμή, οι πολιτικές αυτές σπρώχνουν την Ευρώπη προς μια εξαιρετικά επικίνδυνη και καταδικαστέα διολίσθηση που παραβιάζει διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις για την προστασία των προσφύγων και για τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικότερα.
Οι «πολιτισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες», αυτοί που προκαλούν τα μεταναστευτικά ρεύματα, είναι οι ίδιοι που με τα μέτρα καταστολής και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των προσφύγων έχουν μετατρέψει το Αιγαίο και ολόκληρη τη Μεσόγειο σε «λεκάνη» δουλεμπορίου και σε ένα νεκροταφείο θαλασσοπνιγμένων ανδρών, γυναικών και παιδιών που πληρώνουν με τη ζωή τους την προσπάθεια να αποδράσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια.
Η λύση στο πρόβλημα αυτό, παρόλο που είναι ευθύνη της πολιτείας, δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους, πρέπει να μας απασχολεί και να μας συγκινεί. 
Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας, δείχνοντας την αλληλεγγύη του σε όλους αυτούς που τους στερούν το αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωή, μετά και τη μεγάλη κινητοποίηση και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης πριν από δύο μήνες, οργανώνει ομάδα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που από σήμερα φιλοξενούνται σε στρατόπεδο της Ριτσώνας. 
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να συμμετέχουν, σε συνάντηση την Τρίτη 15/3/2016 στις 6.30μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου μας (Έλλοπος 20 στο 6ο Δημοτικό σχολείο)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου