" Παίνεψε τόσο τον καλόν, ώστε απ' αυτό να ενοχλείται ο αδιάφορος, να ντρέπεται ο κακός και τότε θα δεις τι αποτελέσματα μπορεί να φέρει αυτή η τακτική "
Αδαμάντιος Κοραής10/9/13

Η συρρίκνωση συνεχίζεται …

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας διαπιστώνοντας ότι και μετά την πρόσληψη αναπληρωτών, οι περισσότερες διευθύνσεις δεν μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους κενά, απέστειλε χθες νέα εγκύκλιο με οδηγίες σχετικά με την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία. Μια εγκύκλιο που προκαλεί αναστάτωση και θυμό. Μια εγκύκλιο που θα δημιουργήσει εκρηκτικές καταστάσεις μέσα στις σχολικές μονάδες.
Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ και θα καταλάβετε!
Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μου, σας είχα ενημερώσει για τη στάση που θα κρατήσω στα συμβούλια για τις λειτουργικές υπεραριθμίες και τις αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ.
Ως μέλη του ΠΥΣΠΕ Εύβοιας, δουλεύοντας εθελοντικά και το Σαββατοκύριακο, διαπιστώσατε όλοι, ότι προσπαθούμε όσο μπορούμε για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Και ενώ σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου θα ήμασταν έτοιμοι να τοποθετήσουμε και τους λειτουργικά υπεράριθμους δασκάλους, κοινοποιείται η εγκύκλιος που αναφέρω παραπάνω και ανατρέπει τα πάντα. Οι λειτουργικές υπεραριθμίες δασκάλων πρέπει να υπολογιστούν ξανά. Η διοίκηση έχει σκοπό να εφαρμόσει τις οδηγίες της εγκυκλίου προκειμένου να εξοικονομήσει δασκάλους. Αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των  λειτουργικά υπεράριθμων δασκάλων και τα λειτουργικά κενά θα είναι λιγότερα.
Διαφωνώ κάθετα μ’ αυτές τις τακτικές, που αποβαίνουν σε βάρος συναδέλφων μου και σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα νομιμοποιήσω καμία πράξη του ΠΥΣΠΕ με την υπογραφή μου. Θα παραμείνω στη συνεδρίαση, μόνο για να σας ενημερώσω άμεσα.
Η ανάλγητη πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων και ο ερασιτεχνισμός που διακατέχει τους άμεσα υπεύθυνους δε θα μας αναγκάσει να σκύψουμε το κεφάλι.
Οφείλουμε να παλέψουμε για να καλυφτούν τα κενά χωρίς συνενώσεις και χωρίς κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου